Kedves Látogató!

Ebben a menüpontban szeretném elmesélni kutyaszeretetem és kennelünk létrejöttének történetét. Minden 1996-ban kezdődött, mikor Édesapám meghozta otthonunkba Gaston Vom Wasserwelle-t, Landseer fajtájú kutyánkat. Bár én még akkor épp hogy 3 éves múltam, rengeteg közös emlékkel gazdagodtunk az évek során. Gaston nagyon ígéretesnek bizonyult, melyet a kiállításokon szerzett sikeres eredmények, többek közt az Európa Győztes cím is igazolt. Gaston 8 évig volt hű társunk.

Egy év kutya nélküli élet után családunk egy szálkás szőrű normál és egy törpe méretű tacskóval bővült. Tulajdonképpen Ők voltak kennelünk alapítói, Töpszli-Dakszli Rio ‘Rio’ és Töpszli-Dakszli Quicksilver ‘Panni’ (Tenyésztő: Buday Napsugár).  Apukám velük is folytatta a kiállítások látogatását, ahová már én is rendszeresen elkísértem. Akkor még teljesen laikusan, ámultan néztem a kutyákat és felvezetőiket. El sem tudtam képzelni milyen koncepció alapján dönt a bíró. Álmodoztam, hogy egyszer majd én is belépek abba a körbe a saját kutyámmal. Pár év otthoni próbálkozás és gyakorlás után eljött a várva várt pillanat. Óriási izgalommal mutattam be a bírónak Pannit (Töpszli-Dakszli Quicksilver) és B almunk kölykét, Jokerdachs Bacardit, Krokettet.

Azóta rengeteg tapasztalattal, kudarccal és sikerrel a hátam mögött a mai napig én készítem és vezetem fel kutyáinkat. Az eltelt évek és kiállítások számának ellenére izgatottságom egy cseppet sem hagyott alább, pontosan ugyanolyan, mint legelőször. Azt gondolom így a legjobb, ha nem izgulnék, talán nem is lenne értelme folytatni, elvesztené a varázsát ez a világ számomra. Véleményem szerint az egyetlen ami változott, hogy felelősségteljes kutyatulajdonossá és megbízható tenyésztővé váltam.

 

217400014_4540850269258989_6828030412634324104_n-1024x683
10390906_587803674671420_1010478096596662118_n
IMG_3871-1024x768-2

Kutyáink egyedi személyiségükkel a családtag szerepét töltik be. Együtt élnek velünk családi házunkban, ahol igyekszünk minden igényüket maximálisan kielégíteni. Mi közösen járunk a rétre és erdőbe, együtt takarítunk és bámuljuk a TV-t a kanapén a délutáni szieszta közepette. A nálunk született kölykök is a nappalinkban cseperednek fel, ezáltal a legfiatalabb generációnak is teljes mértékben biztosítani tudjuk a kellő odafigyelést.

Célom, hogy a fajta küllemét és jellemét megőrizve egészséges, jó idegrendszerű és minőségi kölyköket tenyésszek, amely egy folyamatos kihívást jelent. Ezen felül a másik legfontosabb dolog számomra, hogy a megfelelő kort elérve (9 hét) megtaláljam a kölyköknek a tökéletes új otthont, ahol gazdáik boldog és kiegyensúlyozott életet biztosítanak számukra egész életük során. Hiszen tenyésztőnek lenni azt is jelenti, hogy teljes felelősséget vállalunk minden általunk létrehozott életért. A felelős tulajdonosok megtalálásáról szól, akik valóban megérdemlik ezeket a csodálatos kölyköket és akik ugyanolyan komolyan veszik velük szembeni elkötelezettségüket, mint mi.

Tehát ez lenne az én sztorim, hogy hogyan váltam a kutyák, kutyakiállítások és legfőképp a szálkás szőrű tacskók szerelmesévé.

Flóra